Χοιρινή σπάλα: Ποιο το βασικό μυστικό στο ψήσιμο;

Το βασικό μυστικό είναι η γάστρα ή το ταψάκι στο οποίο θα το ψήσετε για 5 τουλάχιστον ώρες. Τα υλικά που το συνοδεύουν είναι κλασικά, μοναδικά.

Υλικά

  • 1 σπάλα χοιρινού 1,5 κιλό
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • ½ φλυτζάνι χυμό λεμόνι
  • 7 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές μουστάρδα
  • 1 κρεμμύδι
  • Αλάτι, πιπέρι, 2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο, τους χυμούς, το αλάτι, τη μουστάρδα, το πιπέρι, το σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Ανοίξτε τρυπούλες στη σπάλα χοιρινού και ρίξτε μέσα το μείγμα, πάλι και πάλι
  • Σε ταψάκι (ή γάστρα καλύτερα) βάλτε σαν κρεβάτι το κρεμμύδι κομμένο και τα φύλλα δάφνης
  • Τοποθετήστε τη σπάλα σε ταψάκι, ρίξτε πάλι λίγο αλάτι και πιπέρι
  • Χύστε από πάνω το μείγμα που ίσως έμεινε
  • Καλύψτε τη σπάλα και ψήστε για 5 ώρες
  • Ισως χρειαστεί μια μικρή ενίσχυση σε νερό, βάλτε ½ ποτήρι
  • Απολαύστε το με πατάτες φούρνου ή ρύζι

Πηγή: iefimerida.gr