Σουπιές με ξύδι, μέλι και δεντρολίβανο

Από τον Χρήστο Λάπα

Μία παραδοσιακή κρητική συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της, η Cretan Food News.

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό σουπιές μικρές
  • 200 γρμ. ελαιόλαδο
  • 100 γρμ. ξύδι
  • 50 γρμ. μέλι
  • 50 γρμ. δενδρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σουπιές και τις περνάμε από καυτό λάδι.  Τις τοποθετούμε σ’ ένα ταψί.  Στο λάδι βάζουμε το αλεύρι, το ξύδι, το μέλι και το δενδρολίβανο να βράσουν 5 λεπτά.  Το περιχύνουμε στις σουπιές και τις γκρατινάρουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.

Πηγή: cretanfoodnews.gr