ΕΚΘΕΣΗ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΠΟ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης για 10η χρονιά, πραγματοποιεί την καθιερωμένη έκθεση – γιορτή των μελών του με Κρητικά προϊόντα, Οικοτεχνίας και Χειροτεχνίας, στην Πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου.
Η έκθεση θα διαρκέσει 29, 30, 31 Ιουλίου 1, 2 και 3 Αυγούστου 2016.
Ώρες λειτουργίας 11 το πρωί, μέχρι 10 το βράδυ
ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η έκθεση υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμου Ηρακλείου, Επιμελητηρίου Ηρακλείου, την ΟΕΒΕΝΗ και τον ΟΛΗ
Πολλές και πλούσιες οι εκδηλώσεις που πλαισιώνουν τις μέρες αυτές την έκθεση και αναδεικνύουν τα ήθη και έθιμα του τόπου μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016
8.30 το βράδυ
Βραδιά Μόδας: Παντρεύουμε την παράδοση με την σύγχρονη μόδα.
Η Βάσω Μεσσαριτάκη και η Εύα Βάμβουκα υφαίνουν στον αργαλειό τους σχέδια Κρητικά και φτιάχνουν γυναικεία ρούχα, τσάντες και παπούτσια προσαρμοσμένα στην σύγχρονη εποχή και σας τα παρουσιάζουμε.
Η καθηγήτρια πανεπιστημίου της Νάπολη Ιταλίας, Marina Lebro Ανθρωπολόγος-Σχολή Καλών Τεχνών και πρόεδρος της Med & Cult Development θα μας παρουσιάσει αντίστοιχες δραστηριότητες που πραγματοποιούν στον τόπο τους.

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016
Στηρίζουμε τα παιδικά χωριά SOS Κρήτης
Από το πρωί, τα παιδιά του παιδικού σταθμού «Τα Ζουζουνάκια» με διάφορα δρώμενα διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους
5-8 το απόγευμα διασκέδαση με την Κλόουν ΦΡΟΥ-ΦΡΟΥ Βασούλα
8.00 το βράδυ η γνωστή Food blogger και παρουσιάστρια Εύα Παρακεντάκη, φτιάχνει γλυκίσματα με τα παιδιά και τα απολαμβάνουμε
9.00 το βράδυ Καραγκιόζης (Ο Καραγκιόζης Κουρέας) για μικρούς και μεγάλους.

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016
8.00 το βράδυ γελάμε με την καρδιά μας. Η Μανιάννα Μιγάδη παρουσιάζει Γιόγκα γέλιου και συμμετέχουμε μαζί της.

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016
8.30 το βράδυ
Συναυλία. Το γνωστό συγκρότημα ΕΝΑ & ΕΝΑ . με τους Μαρία Κώτη, Δ. Ζαχαριουδάκη, Β. Συλιγάρδο, Β. Ξυλούρη, και Ν. Βλατά θα μας τραγουδήσουν Κρητικά, Σμυρνέϊκα και Ρεμπέτικα τραγούδια.

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016
8.30 το βράδυ
Ομιλία με θέμα: « Ο Θεός ΕΡΜΗΣ προστάτης του εμπορίου» από τον γνωστό Ιστορικό τέχνης, Αρχιτέκτονα και καθηγητή Πανεπιστημίου Κωστή. Ν. Καζαμιάκη
ΕΡΜΗΣ: Γιός του Δία και της Μαίας. Ο δημοφιλέστερος Θεός στην Αρχαία Ελλάδα. Ο επίσημος ταχυδρόμος του Διός. Εθεωρείτο προστάτης του Εμπορίου, της Κλεπτοσύνης, της Γυμναστικής, των Γραμμάτων, των Οδών, Ο Ερμής ήταν γνωστός και με τα ονόματα: Εμπολαίος, Αργειφόντης, Εναγώνιος, Λόγιος, Ενόδιος, Ψυχοπομπός, Χαριτοδότης,..

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016
8.30 το βράδυ
Συναυλία. Το γνωστό συγκρότημα ΕΡΑΝ με τους Κυβέλη Σεργίου, Νεκτάριο Παχιαδάκη και Μπάμπη Δουλγεράκη θα μας παρουσιάσουν έντεχνη παραδοσιακή μουσική και τραγούδια.

Καθημερινά θα υπάρχει :
1. Ενημέρωση για βιολογική καλλιέργεια Μύρτυλο, Γκότζι, Αρώνια και τα προϊόντα τους από τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Μενελαϊδος Καρδίτσας,
2. Ενημέρωση για τα οφέλη του ζεόλιθου στη καθημερινή διατροφή μας (Καναβάκη)
3. Θα διδάσκετε η τέχνη της καλαθοπλεκτικής (Διαλεκτάκη)
4. Θα θαυμάσετε το Παραδοσιακό τσαγκαράδικο ( Μοσχοβάκη)
5. Θα μαγειρέψουμε ξυνόχοντρο (Παρασύρη)
Σε όλους τους επισκέπτες θα κερνάμε παραδοσιακά εδέσματα, ελληνικό καφέ (Τσιρογαλάκη) και δροσερά κοκτέιλ με βότανα (Dinapogia)

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6974157232 Μαρία Πιτσικάκη Πρόεδρος Συλλόγου