Στα δικαστήρια ο Δήμος Ιεράπετρας με ιδιοκτήτες καταστημάτων για παράνομες κατασκευές

Μήνας με συνεχείς δίκες είναι ο Νοέμβριος αφού ο Δήμος Ιεράπετρας και 39 καταστηματάρχες καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τις παράνομες κατασκευές στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, με την Κτηματική Υπηρεσία η οποία είναι αρμόδια για τις εκτάσεις αυτές να ζητά την είσπραξη τεράστιων προστίμων.

Χθες έγινε η δεύτερη δίκη στη Νεάπολη που αφορούσε 8 καταστηματάρχες, ενώ είχε προηγηθεί άλλη μια με 6 και είναι προγραμματισμένες και οι υπόλοιπες μέχρι το τέλος του μήνα.

Το θέμα αφορά τα ποσά που εισέπραττε ο Δήμος Ιεράπετρας από το 2011 μέχρι και το 2014, τα οποία ζητά πλέον η Κτηματική Υπηρεσία σε πολλαπλάσιο βαθμό αφού αποτιμά με διαφορετικά, έως και τριπλάσια ποσά ανά τετραγωνικό, τα χρήματα που ζητούσε και εισέπραττε τότε ο Δήμος Ιεράπετρας.

Η αντιδήμαρχος της Οικονομικής Υπηρεσίας Χρύσα Χατζημαρκάκη μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε πως οι μόνοι που δεν φταίνε για αυτή την κατάσταση είναι οι καταστηματάρχες οι οποίοι πλήρωναν θεωρώντας πως έχουν κάνει το καθήκον τους.

Πλέον το ποσό που ζητείται από την Κτηματική Υπηρεσία είναι 389.000 ευρώ, χρήματα που όπως λέει η κα Χατζημαρκάκη ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει, αν όμως το δικαστήριο αποφασίσει διαφορετικά θα πρέπει να τα δώσει και στη συνέχεια θα πρέπει οι καταστηματάρχες να πληρώσουν τη διαφορά.

Στο δικαστήριο, ανέφερε παρουσιάζεται η πραγματική κατάσταση και όσα έχουν συμβεί για να φτάσουμε στο αυτό το σημείο και το ιδανικό αλλά και ο στόχος του το Δήμο Ιεράπετρας θα ήταν να πληρωθούν μόνο τα χρήματα που έχουν εισπραχθεί, αφού εκτός των άλλων η Κτηματική Υπηρεσία γνώριζε τι συνέβαινε τα περασμένα χρόνια στην Ιεράπετρα, τόνισε.

ΠΗΓΗ http://agonaskritis.gr