Παγκρήτια Συνάντηση Αοριού «ΠΑΝΑΣ ΔΡΩΜΕΝΑ»

Μια νέα εκδήλωση θα λάβει χώρα για πρώτη χρονιά στο Δήμο Αμαρίου. Μια εκδήλωση που σκοπό έχει την ανάδειξη και προβολή του πλούτου του Αμαρίου, που δεν είναι άλλος από τη φύση, την ιστορία, τους ανθρώπους και το μυθικό βουνό του Ψηλορείτη.

Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να περπατήσει το φαράγγι των Πλατανίων, να συνεχίσει μέσα από ένα άγνωστο για το κοινό αλλά πανάρχαιο και λατρευτικό μονοπάτι που οδηγούσε τους προσκυνητές στο Ιερό Σπήλαιο του Θεού Πάνα. Θα ακούσει ιστορίες από παλιούς βοσκούς για το θεριό της Πάνας και τους μύθους γύρο από τη σπηλιά. Μέσα από ομιλίες θα μάθει την πλούσια ιστορία της περιοχής από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Θα παρακολουθήσει πως τυροκομούσαν στο «αόρι», θα γευτεί ζεστή μυζήθρα, θα δοκιμάσει γεύσεις τοπικές και θα πάρει ενέργεια πίνοντας τσάι από βότανα του Ψηλορείτη. Θα γλεντήσει στους ήχους της λύρας και των μαντολίνων κάτω από τους πρίνους και τέλος θα απολαύσει τον μεγάλο Ψαραντώνη σε μια μοναδική συναυλία κάτω από το ολόγεμο φεγγάρι.

Διοργανωτής της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Αμαρίου με συνδιοργανωτή των Πολιτιστικό Σύλλογο Πλατανίων υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

ΠΗΓΗ https://rethemnosnews.gr