Κρήτη: «Θερίζουν» οι φόλες

Κάποια απ’ αυτά, για καλή τους τύχη, τη… γλίτωσαν χάρη στην παρέμβαση ευσυνείδητων πολιτών.

Μια αρρωστημένη συνήθεια έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στις Στάβιες, αλλά και σε άλλα χωριά της Μεσσαράς.

Αδέσποτα και δεσποζόμενα σκυλιά έχουν δηλητηριαστεί από φόλες. Κάποια απ’ αυτά, για καλή τους τύχη, τη… γλίτωσαν χάρη στην παρέμβαση ευσυνείδητων πολιτών. Όσο για τον δράστη ή τους δράστες, δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε πριν λίγες μέρες κι έγινε γνωστό από τον συνάδελφο Ανδρέα Κριτσωτάκη, ο οποίος το κοινοποίησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, αναφέροντας κι όσα είχαν προηγηθεί τους προηγούμενους μήνες…

«Κάτοικος του χωρίου των Σταβιων έσωσε σκύλο που είχε πέσει θύμα ασυνείδητου, ο οποίος είχε ρίξει φόλα.Ευτυχώς για το συγκεκριμένο σκυλί, η Τύχη ήταν με το μέρος του. Δεν είναι η πρώτη φορά που και στις Σταβιες καταγράφεται τέτοιο περιστατικό. Στις 17 Αυγούστου 2017 την κινητοποίηση των κατοίκων είχε προκαλέσει η είδηση ότι αρκετά σκυλιά είχαν πέσει θύματα ασυνείδητου που είχε ρίξει φόλες! Υπήρξε μια μεγάλη κινητοποίηση προκειμένου να δοθούν οι πρώτες βοήθειες στα σκυλιά, τα οποία δεν ήταν όλα αδέσποτα, αλλά κάποια από τα θύματα του δράστη, ήταν δεσποζόμενα. Τότε, όπως και τώρα χάρη στις προσπάθειες των κατοίκων, τα σκυλιά που είχαν δηλητηριαστεί με κάποια ουσία σώθηκαν. Oποιος σκοτώνει χωρίς λόγο τα σκυλιά με αυτόν τον απάνθρωπο τρόπο, μόνο αρρωστημένος είναι…Και δυστυχώς το φαινόμενο καταγράφεται επίσης σε άλλα χωριά της Μεσσαρας και όχι μόνο…»

πηγη cretalive.gr