Παρουσίαση βιβλίου για τον Δερμιτζογιάννη

Την ημέρα της Αγίας Αικατερίνης, πολιούχου της πόλης της Σητείας, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στα πλαίσια του εορτασμού κι από τους Σητειακούς της Αττικής, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου για τον βιολάτορα της Ανατολικής Κρήτης Δερμιτζογιάννη στην αίθουσα του Συλλόγου Σητειακών «Η Πραισός» (Συγγρού 63), στην Αθήνα.

Το βιβλίο, που υπογράφει ο γιος του Δερμιτζογιάννη, Γιώργος Δερμιτζάκης, έχει τίτλο «Στου στίχου τα γυρίσματα» και αποτελείται από 240 σελίδες, ενώ περιέχει και τρία CD με 55 τραγούδια του σπουδαίου Σητειακού δημιουργού, καθώς κι ένα DVD με σπάνιες ηχογραφήσεις.

Στις 240 σελίδες, ανάμεσα στ’ άλλα, είναι καταχωρημένα και κείμενα, που έγραψαν για τον Δερμιτζογιάννη ο καθηγητής του Πανεπιστημίου και γλωσσολόγος Βαγγέλης Σκουβαράς, ο λαογράφος Γιώργος Αικατερινίδης, ο πρώην Δήμαρχος Σητείας Νίκος Πετράκης, ο ποιητής Κωστής Ατσαλάκης και άλλοι.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά με αξέχαστα κομμάτια του Δερμιτζογιάννη, μέσα σε μια πανηγυρική, λόγω και της εορτής, σητειακή παραδοσιακή ατμόσφαιρα.