Έχουμε φτάσει στα όριά μας! Δεν έχουμε να πληρώσουμε τα νοίκια μας”: Διαμαρτυρία εκπαιδευτών οδήγησης στην Περιφέρεια Κρήτης

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν, σήμερα, στην Περιφέρεια Κρήτης, οι εκπαιδευτές οδήγησης, που νωρίτερα συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Ευρ. Κουκιαδάκη.

Αιτία η μη εξεύρεση λύσης, ακόμη, στο θέμα των εξεταστών, με αποτέλεσμα χιλιάδες υποψήφιοι οδηγοί αλλά και οδηγοί που περιμένουν ανανέωση του διπλώματός τους, να είναι στο “περίμενε”!

Η “βαλίτσα” τραβάει … καθώς τον περασμένο Μάιο επί ένα μήνα δε διενεργούνταν εξετάσεις, ενώ η κατάσταση συνεχίστηκε επί 4 μήνες το 2018.

Απευθυνόμενοι στον κ.Κουκιαδάκη, οι εκπαιδευτές είπαν … μεταξύ αστείου και σοβαρού, πως θα αναγκαστούν να κατασκηνώσουν έξω από την Περιφέρεια, με τον αντιπεριφερειάρχη να προτείνει συνάντηση με τον Χρ.Σπίρτζη στην Αθήνα. “Δεν έχουμε λεφτά ούτε για τα εισιτήρια” – ανταπάντησε εκπαιδευτής.

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, που συμπτωματικά περνούσε από την Περιφέρεια, είχε μία σύντομη επαφή με τους εκπαιδευτές, παραδεχόμενος το δίκαιο της διαμαρτυρίας τους. “Έχετε δίκιο, δεν μπορώ να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους του Υπουργού” – είπε ο κ.Βαρδάκης, εισπράττοντας την απάντηση των εκπαιδευτών: “Έχουμε φτάσει στα όριά μας! Δεν έχουμε να πληρώσουμε τα νοίκια μας”.

“Αν περάσει το νομοσχέδιο θα διαλύσει ο κλάδος μας!” – λένε οι εκπαιδευτές εκφράζοντας δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση που όπως λένε “όλη μέρα ασχολείται με τις Πρεσπες”.

“Να παρακαλάμε την αντιπολίτευση για να κάνουμε τη δουλειά μας; Να παρακαλάμε να γίνουν εκλογές;” – εκφράζουν σωρηδόν τα παράπονά τους, ενώ ζητούν κάποιος να συνετίσει τον υπουργό: “Έχει ξέφυγε η κοροϊδία του κ. Σπιρτζη στο πρόσωπό μας! Να του τραβήξετε το αυτί!” – είπαν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτές.

“Έχει ξέφυγε η κοροϊδία του κ. Σπιρτζη στο πρόσωπό μας! Να του τραβήξετε το αυτί! Να παρακαλάμε την αντιπολίτευση για να κάνουμε τη δουλειά μας; Να παρακαλάμε να γίνουν εκλογές; Δηλαδή όλη μέρα η κυβέρνηση ασχολείται με τις Πρέσπες; Είμαστε οικογενειάρχες. Θέλουμε να έχουμε τα χρήματα για να επιβιώσουμε, να πληρώσουμε τα έξοδά μας”

Ο βουλευτής σημείωσε ότι: “Όλοι είμαστε εκτεθειμένοι απέναντι σας. Στη θέση σας θα έκανα χειρότερα”.

Δεσμεύτηκε ότι αύριο μετά τη 1 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Χρήστο Σπίρτζη και θα του θέσει το θέμα

“Ντρέπομαι γι’ αυτό που γίνεται. Την ευθύνη την έχει ο κ. Σπιρτζης κι εμείς ως κυβέρνηση. Το νομοσχέδιο όπως το έχω διαβάσει δεν μπορεί να εφαρμοστεί ούτε σε ένα, ούτε σε δύο χρόνια”,είπε επίσης ο κ. Βαρδάκης

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων ανέβηκε στο κτήριο της Περιφέρειας προκειμένου να έχουν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη.

Ένας από τους εκπαιδευτές υποστήριξε: “Δε μιλάμε ως συνδικαλιστές, αλλά ως άνθρωποι που θέλουν να επιβιώσουν. Προσωπικά, αν δεν είχα μερικές ελιές να μαζέψω, δεν ξέρω που θα την έβγαζα. Υπάρχουν συνάδελφοι μας που δουλεύουν ντελίβερι για να ζήσουν” …

cretalive.gr