Αντ. Ανηψητάκης: “Ο κίνδυνος των εξορύξεων στην Κρήτη να μας ενώσει, να αφήσουμε τις αχιλλειες εμμονές μας και να στήσουμε τις συμμαχίες μας”

Ο άμεσος τερματισμός όλων των νέων επενδύσεων σε ορυκτά καύσιμα και η πλήρη απεξάρτηση της χώρας αλλά και όλων των χωρών του κόσμου από αυτά μέσα στις επόμενες δεκαετίες δεν είναι πλέον ζήτημα επιλογής, αλλά μονόδρομος. Αυτό τόνισαν οι ομιλητές της εκδήλωσης της Greenpeace που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Νοέμβρη στα Χανιά στο Μεγάλο Ο με θέμα “Έρευνες και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Κρήτη: ποιες είναι οι συνέπειες;”.

Σε μία εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν η Greenpeace, η WWF αλλά και πλειάδα εκπροσώπων οικολογικών οργανώσεων και κινημάτων της Κρήτης, οι ομιλητές μίλησαν για το τι θα σηματοδοτήσει η έναρξη εξορύξεων υδρογονανθράκων στην Κρήτη ενώ αναφέρθηκε ότι το γεγονός ότι μονογράφηκαν οι συμβάσεις παραχώρησης, δεν είναι αργά για να σταματήσουμε την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε θαλάσσια οικόπεδα της Κρήτης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η ομιλία του επικεφαλή της περιφερειακής παράταξης “ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ” ο οποίος μίλησε για υποκρισία εκ μέρους της κυβέρνησης. Είπε χαρακτηριστικά:

“Πως γίνεται σήμερα μετά την τραγωδία στο Μάτι ο κ. Τσίπρας να επισκέπτεται το Χρήστο Ζερεφό, και να ζητάει να εκπονηθεί μνημόνιο για το κλίμα. Πως μπορούν και μας κοροϊδεύουν, ο πρωθυπουργός και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, αφού την ίδια στιγμή ομονοούντες ετοιμάζονται να εξορύξουν υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο και στις θάλασσες μας.”

Σε άλλο σημείο υπογράμισε ότι τη στιγμή που “η σχετική επιτροπή του ΟΗΕ κτυπάει εκκωφαντικά τις καμπάνες του πλανήτη για την ανάγκη αμεσότερης πιο συντονισμένης αντίδρασης για την αντιμετώπιση της κλιματικής απειλής το ΠΣ Κρήτης σε μια εικόνα συνολικής αδιαφορίας, αν όχι αποσύνθεσης, αφού ψήφισαν 17 από τους 51 και με μόνη την παρουσία 4 πολιτών που αντιτίθεντο, να υπερψηφίζει μια πολυεκατοντασέλιδη ΣΜΠΕ που ισχυρίζεται, άκουσον άκουσον, ότι το περιβάλλον προστατεύεται περισσότερο με τις εξορύξεις απ’ ότι με τη μηδενική λύση, αφήνοντας δηλαδή τους υδρογονάνθρακες στην ησυχία τους στα έγκατα”.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία που δόθηκε το Σάββατο 17 Νοέμβρη στο “Μεγάλο Ο”:

http://agonaskritis.gr/αντ-ανηψητάκης-η-κρήτη-συνιστά-συνθέ/

ΠΗΓΗ http://agonaskritis.gr/