Στην τελική ευθεία μπαίνει το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο στο Καστέλι

Με το «καλημέρα» του 2019 η κύρωση της σύμβασης του μεγάλου αναπτυξιακού έργου της Κρήτης

Εντός του Ιανουαρίου, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα εισάγει προς κύρωση στη Βουλή τη σύμβαση για την κατασκευή του Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλι.

Αυτό προανήγγειλε από το βήμα της βουλής ο Χρήστος Σπίρτζης, κίνηση που αποτυπώνει το ιδιαίτερο βάρος που δίνει το υπουργείο στο μεγάλο αναπτυξιακό έργο της Κρήτης που ετοιμάζεται προσεχώς να υποδεχθεί τις μπουλντόζες για την έναρξη των σχετικών εργασιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
1.000 νέες θέσεις εργασίας στο Καστέλι – Στην Κρήτη το πρώτο μεγάλο έργο
Πρόταση για το αεροδρόμιο στο Καστέλι
1.000 νέες θέσεις εργασίας στο Καστέλι – Στην Κρήτη το πρώτο μεγάλο έργο

28/12/2018, 07:59
Αεροδρόμιο Καστελίου: Μια «ανάσα» πριν από τις μπουλντόζες
Αεροδρόμιο Καστελίου: Μια «ανάσα» πριν από τις μπουλντόζες

12/12/2018, 07:48

«Με τη θετική ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο, την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης και την κύρωσή της από το ελληνικό Κοινοβούλιο, ξεκινά η υλοποίηση μιας επένδυσης 1.500.000 ευρώ και ενός έργου συμβατικού αντικειμένου πάνω από 520.000.000 ευρώ.

Με την έναρξη του έργου δημιουργούνται άμεσα 1.000 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της κατασκευής και πολλαπλάσιες μόνιμες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο λειτουργίας και την περίοδο που θα αναπτυχθούν οι νέες εμπορικές υποδομές και οι χρήσεις», δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αρμόδιο υπουργείο πέτυχε για πρώτη φορά το Δημόσιο να διατηρήσει ισχυρή παρουσία σε μια εξαιρετικής σημασίας επένδυση, τόσο στην φάση της υλοποίησης όσο και στην λειτουργία του αεροδρομίου, με συγκεκριμένα οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Συγκεκριμένα:

το ποσοστό συμμετοχής του Δημοσίου στην εταιρεία κατασκευής και λειτουργίας του νέου αερολιμένα αυξήθηκε στο 46%.
το ανταποδοτικό τέλος προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση αυξήθηκε στο 2% επί των ακαθαρίστων εσόδων του αερολιμένα, τόσο για τον Δήμο Μίνωα Πεδιάδος όσο και για τους όμορους Δήμους.
η ύπαρξη εκθεσιακού χώρου για τις τοπικές εταιρείες και προϊόντα
οι οδικές συνδέσεις του αεροδρομίου τόσο με τον ΒΟΑΚ, όσο και με το νότιο οδικό δίκτυο.
ΠΗΓΗ https://www.neakriti.gr/