Πώς μας βλέπουν οι »ξένοι» που ζουν στην Ελλάδα της κρίσης;

Έχει ενδιαφέρον να μαθαίνεις πώς σε βλέπουν οι άνθρωποι που επέλεξαν την Ελλάδα για να ζήσουν, ενώ έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει σε κάποιο άλλο σημείο του πλανήτη.

Δυστυχώς η ιδέα που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι για την Ελλάδα προέρχεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των τελευταίων χρόνων, που δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Για παράδειγμα, οι Γερμανοί πιστεύουν ότι οι Έλληνες δεν έδωσαν προσοχή στα οικονομικά και πολιτικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα τελευταία χρόνια, παρά έτρωγαν σουβλάκι, έπιναν καφέδες και διασκέδαζαν στα μπουζούκια.

Η Μαρία, μισή Ελληνίδα, μισή Σουηδή που ζει και εργάζεται στα Χανιά, σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία, περιγράφει στο metsakos.gr, τον ελληνικό λαό, όπως τον κατάλαβε ζώντας και δουλεύοντας η ίδια στην πόλη των Χανίων.

Γεννήθηκε στη Στοκχόλμη και μεγάλωσε σε ένα από τα νότια προάστια της, το Skärholmen. Η επαφή της με την Ελλάδα έγινε 24 χρόνια πριν, όταν ήρθε για διακοπές στα Χανιά και τελικά κατέληξε στο Ρέθυμνο να περάσει το καλοκαίρι της, δουλεύοντας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ