Συγκίνησαν οι φοιτητές! – Έδωσαν το αίμα τους μετά τη βλάβη και καταστροφή 149 φιαλών αίματος σε ιατρικό ψυγείο του ΓΝ Ρεθύμνου

Δίνουν αίμα σε μια περίοδο κρίσιμη, μετά την καταστροφή 149 φιαλών αίματος στο νοσοκομείο Ρεθύμνου από βλάβη σε ιατρικό ψυγείο. Οι φοιτητές όλη την εβδομάδα ευαισθητοποιήσουν το κοινό και η προσπάθεια έπιασε τόπο, αφού η προσέλευση ήταν σημαντική. Η διοίκηση του νοσοκομείου αναμένει εντός ημερών δύο ειδικά ιατρικά ψυγεία μετά τη βλάβη του μεγάλου ψυγείου, ενώ συνεχίζει τη διαδικασία αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου ιατρικού εξοπλισμού.

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των νέων και όχι μόνο σε εθελοντική αιμοδοσία στο γενικό νοσοκομείο Ρεθύμνου στον απόηχο της καταστροφής 149 φιαλών αίματος μετά από βλάβη σε ιατρικό ψυγείο. Οι Δότες Ζωής, ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων και ο Σύλλογος Δωδεκανησίων Φοιτητών Ρεθύμνου, ένωσαν δυνάμεις για να στηρίξουν τον ιερό σκοπό, ενώ σε λίγες μέρες το νοσοκομείο θα παραλάβει νέο μεγάλο ιατρικό ψυγείο του οποίου αντικατάσταση η διοίκηση ζητούσε από τον περασμένο μήνα.

Για τους περισσότερους φοιτητές ήταν η πρώτη φορά που θα έδιναν αίμα με αποτέλεσμα να πρέπει να ξεπεράσουν και τις όποιες φοβίες τους για να είναι ήρεμοι και να μπορούν να συνεισφέρουν στην όλη προσπάθεια, όμως η προσφορά τους μετρά ένα παραπάνω, τώρα που θα πρέπει να αποκατασταθεί η έλλειψη σε αίμα στην Κρήτη, μετά την καταστροφή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου και το νοσοκομείο Χανίων, αμέσως εφοδίασαν το νοσοκομείο Ρεθύμνου με φιάλες αίματος για να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα στα χειρουργεία και τις λοιπές υπηρεσίες, ενώ η διοίκηση συνεχίζει τις διαδικασίες αντικατάστασης λοιπού πεπαλαιωμένου εξοπλισμού του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

ΠΗΓΗ https://cretedoc.gr/