Κρήτη: Τα μάζεψε και έφυγε άρον άρον ο φοροφυγάς επιχειρηματίας με τις καντίνες

Στη Χρυσή επέστρεψε χθες κλιμάκιο του ΣΔΟΕ… και όχι μόνο, το οποίο και αποσφράγισε τις καντίνες που είχε σφραγίσει στις αρχές της εβδομάδας καθώς όπως είναι γνωστό ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείτο στη Νήσο Χρυσή δεν είχε εκδώσει το τελευταίο δίμηνο 16.546 αποδείξεις ενώ όπως αποκάλυψε χθες το Ράδιο Κρήτη, υπήρχε γύρω από την υπόθεση όργιο παρανομιών.

Το θέμα υπενθυμίζουμε ότι πήρε νέες διαστάσεις καθώς όπως έκανε γνωστό στο Ράδιο Κρήτη η αντιδήμαρχος Ιεράπετρας Χρύσα Χατζημαρκάκη, οι τέσσερις καντίνες λειτουργούσαν παράνομα, ο επιχειρηματίας δεν έλαβε καν μέρος στον διαγωνισμό για την εγκατάσταση της επιχείρησής του στο νησί, ενώ οι καντίνες είχαν σφραγιστεί από τον δήμο Ιεράπετρας από τις αρχές Ιουνίου οι οποίες ωστόσο συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά!

Χθες, αμέσως μετά την αποσφράγιση των καντίνων (όπως προβλέπει ο νόμος να γίνεται μέσα σε ένα 48ωρο) από τους 5 ελεγκτές του ΣΔΟΕ που βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου σύμφωνα με πληροφορίες να επιδώσει στον ιδιόκτητη το πρόστιμο, η δημοτική αστυνομία Ιεράπετρας συνοδευόμενη από τρεις άνδρες των ΤΑΕ, ενός αστυνομικού από το Α.Τ Ιεράπετρας και με την παρουσία Λιμενικού, προχώρησε στην επανασφράγιση των εγκαταστάσεων που είχε στο νησί ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Ιεράπετρας κα Χρύσα Χατζημαρκάκη, ο επιχειρηματίας έχει ήδη αποχωρήσει από το νησί, έχει μαζέψει τον εξοπλισμό μέσα από τις καντίνες ακόμα και τις 700 ξαπλώστρες που είχε σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στο νησί που να σημειωθεί ότι δεν διέθετε άδεια ούτε και για αυτές καθώς δεν τις είχε μισθώσει από την Κτηματική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη.

“Αυτό που ευελπιστούμε τώρα είναι να γίνει κανονικά ο διαγωνισμός και να προκηρυχθεί νόμιμος ανάδοχος” επισημαίνει η κα. Χατζημαρκάκη. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είναι μία από τις τρελές ιστορίες εκτεταμένης φοροδιαφυγής που μέρα με τη μέρα έρχονται στη δημοσιότητα από τους ελέγχους της ΑΑΔΕ.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, στη νήσο Χρυσή οι ελεγκτές εμφανίστηκαν ως λουόμενοι και όταν αποφασίστηκε ο έλεγχος εντοπίστηκαν στις 4 καντίνες, 5 ταμειακές μηχανές οι οποίες ωστόσο, είτε δεν έκοβαν, είτε εξέδιδαν αποδείξεις μαϊμού. Οι αποδείξεις εκδίδονταν σε άλλο ΑΦΜ επιχείρησης εστίασης, η οποία είχε κλείσει εδώ και χρόνια.

Πηγή: ekriti