Προβολή των κρητικών προϊόντων στη διεθνή αγορά

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο υλοποίησης του κανονισμού της Ε.Ε. 1144/2014 εντάχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε πρόγραμμα προώθησης των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων του νησιού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Πρόκειται για το πρόγραμμα «Τhe European Food Masters – Taste the Authentic» με προϋπολογισμό 1.174.764,50 ευρώ και χρονικό ορίζοντα υλοποίησης τους 36 μήνες.
Το πρόγραμμα όπως έγινε γνωστό, επικεντρώνεται στην προβολή και στην προώθηση των κρητικών προϊόντων με οργανωμένο και ολοκληρωμένο τρόπο, στην εσωτερική αγορά και στο εξωτερικό, κυρίως στην αγορά της Γερμανίας, καθώς και στην ανάδειξη της γαστρονομίας και κουλτούρας του νησιού.
Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης συνεχάρη τον πρόεδρο και τα στελέχη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, τονίζοντας ότι «στόχος της Περιφέρειας είναι να προβληθούν ακόμη περισσότερο τα προϊόντα της Κρήτης εντός και εκτός συνόρων στο πλαίσιο πολιτικής που συμπεριλαμβάνει πολλές και διαφορετικές προωθητικές δράσεις που έχουν εγκριθεί».
Εξάλλου ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Μανόλης Χνάρης εξέφρασε τη χαρά και ικανοποίησή του για την έγκριση και υλοποίηση του προγράμματος, σημειώνοντας: «Είναι πολύ σημαντικό, ότι η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης εγκρίθηκε σε ένα τόσο σημαντικό ανταγωνιστικό πρόγραμμα. Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στα πεπραγμένα της, αν και μετράει μόλις τέσσερα χρόνια λειτουργίας». Επίσης τόνισε πως «στο πλαίσιο υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τα κονδύλια, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε τα επόμενα τρία χρόνια, κάνοντας μια σειρά πολλών και διαφορετικών δράσεων, για την προβολή και προώθηση των κρητικών προϊόντων και των επιχειρήσεων- μελών μας, στο εσωτερικό και στην αγορά της Γερμανίας, μια παραδοσιακή αλλά ισχυρή αγορά για τα προϊόντα του νησιού μας».

ΠΗΓΗ   http://www.haniotika-nea.gr/